Antreprenor Acasă este proiectul unui consorțiu de organizații românești și spaniole care au misiunea de a contribui la dinamizarea economică a comunității de imigranți români stabiliți în Spania prin creșterea gradului de ocupare și auto-ocupare în rândul populației din diaspora. Obiectivul general al proiectului se va realiza în două direcții de acțiune: pe de o parte prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul persoanelor din grupul țintă și pe de altă parte prin sprijinirea mobilității și motivarea grupului țintă in scopul întoarcerii în țara de origine și dezvoltării unei afaceri care să contribuie la dinamizarea economică a comunității din care provin.

 

Echipa de implementare a proiectului Antreprenor Acasă se adresează diasporei din Spania și îi invită pe rezidenții de origine română din Spania să exploreze oportunitățile de formare în domeniul antreprenoriatului. Minimum 340 de persoane rezidente în ultimele 12 luni în Spania au putut beneficia de formare antreprenorială pe o perioadă de 6 luni, urmând ca ulterior să participe la concursul planurilor de afaceri „Ideea TA, Afacerea TA!” iar castigatorii au primit un ajutor de minimis de 178120 lei pentru fiecare plan de afaceri.

 

Concursul planurilor de afaceri s-a desfășurat în a doua perioadă a anului 2018, odată ce participanții la activitățile de formare de tip e-learning au absolvit modulele de formare. Formatorii spanioli și români au ghidat cursanții în procesul de dezvoltare a propriei idei de afaceri, astfel încât planurile de afaceri participante la concurs să întrunească criteriile de selecție. Au fost încurajate idei inovatoare, cooperative, proiecte de business din arii cât mai variate care să poată fi implementate de noii antreprenori la întoarcerea în România.

©2019 by CNIPMMR Arad.By A.S